Ανακοινώσεις: Ελληνική Έκδοση  English Version
Βρίσκεστε Ο Όμιλος
Μια άλλη δραστηριότητα του Ομίλου από την αρχή σχεδόν της ίδρυσής του ήταν η δημιουργία βιβλιοθήκης που φιλοδοξούσε να καλύψει τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού στα Γιαννιτσά. Έτσι από το 1966 λειτούργησε βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο και υποδειγματική οργάνωση. Οι χίλιοι περίπου τόμοι της για την εποχή εκείνη ήταν πραγματικός άθλος και συγκεντρώθηκαν κυρίως από δωρεές και χορηγίες όπως φαίνεται από σχετικά δημοσιεύματα του τύπου.

Και δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός ότι σε όλα τα άρθρα των τοπικών εφημερίδων που αναφέρονται στη δράση του Ομίλου εκφράζεται η επιδοκιμασία των συμπολιτών μας και ο ενθουσιασμός τους για τις πρωτοβουλίες του ΕΟΓ η «ΠΕΛΛΑ». Οι Γιαννιτσώτες αγκάλιασαν το σύλλογο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του, αναγνώρισαν την πολιτιστική προσφορά του και ένοιωθαν υπερήφανοι για τον τόπο τους όταν η ΠΕΛΛΑ τους εκπροσωπούσε στο πανελλήνιο. Γιατί ο Όμιλος αυτός ήταν ένας ζωντανός οργανισμός με έντονες ανησυχίες πνευματικές και καλλιτεχνικές όπως φαίνεται από τις ποικίλες δραστηριότητές του που εκτείνονται σε πάρα πολλούς τομείς.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τις διαλέξεις που κατά καιρούς διοργάνωνε προσπαθώντας να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της επαρχιακής μας πόλης, καλώντας διακεκριμένους ομιλητές για θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος. Με τον ίδιο στόχο παρουσίασε εκθέσεις βιβλίων όπως και ζωγραφικής.
Φεστιβάλ
Συμμετοχή του συλλόγου σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.
Ιστορικά Στοιχεία
Η ιστορία της Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής.
www.eogpella.gr

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!Παρέλαση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ...

Κοπή Βασιλόπιτας του Ομίλου 14-1-2024.

          ...

 

Φεστιβάλ

6ο Παγκόσμιο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στα Γκραν Κανάρια !

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυ...

 
Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα".
Designed/Powered By:e-volution software