Ανακοινώσεις: Ελληνική Έκδοση  English Version
Βρίσκεστε Ο Όμιλος
Από τα πρώτα τμήματα που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν ήταν η παιδική και η μικτή χορωδία που γρήγορα πλαισιώθηκε από ταλαντούχους νέους και νέες οι οποίοι κάτω από την διεύθυνση του ακούραστου μαέστρου καθηγητή Μίμη Παπαδημητρίου συγκρότησαν μια αξιοζήλευτη χορωδία που πραγματικά άφησε εποχή με τις ανεπανάληπτες συναυλίες της.

Η πρώτη επίσημη συναυλία της Μικτής Χορωδίας δόθηκε στον κινηματογράφο Αστέρια στις 23-1-1966. Σοπράνο – Τενόροι – Άλτο και Μπάσοι ξεπερνούσαν τους 60 στο σύνολό τους.

Από το 1967 η χορωδία αναγνωρίστηκε ως πλέον ένα αξιόλογο συγκρότημα με σοβαρό ποιοτικό ρεπερτόριο κυρίως από όπερες του Βέρντι, του Γκουνώ, του Μπιζέ του Μασκάνι, αποσπάσματα από Ελληνικές οπερέτες, χορωδιακά έργα των Μπετόβεν, του Μότσαρτ, του Σούμπερτ, του Ροσίνι καθώς και πλήθος εκλεκτών παραδοσιακών και χορωδιακών κομματιών.

Ακολούθησε μια γόνιμη περίοδος συνεργασίας με την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης και άλλα αξιόλογα ορχηστρικά σύνολα και πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες εξορμήσεις και συναυλίες στις πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης όπως: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Έδεσσα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Κοζάνη, Γρεβενά, Κατερίνη, Φλώρινα, Κιλκίς, Βέροια, Καστοριά κ.α.

Τα μέλη της χορωδίας της ΠΕΛΛΑΣ αναπολούν μέχρι σήμερα με νοσταλγία την περίοδο εκείνη που κράτησε πάνω από 15 χρόνια γεμάτα συγκινήσεις και ενθουσιασμό για ένα κατά γενική ομολογία υψηλό ποιοτικό επίπεδο στην τέχνη.

Η αγάπη των μελών του ομίλου για τη μουσική και η επιθυμία τους να μυήσουν τους νέους στις καλές τέχνες τους οδήγησε στη δημιουργία τμήματος εκμάθησης πιάνου και μπαλέτου.

Τα τμήματα αυτά κάλυπταν την απουσία ενός Ωδείου στην πόλη των Γιαννιτσών και έδωσαν την ευκαιρία σε πολλές κοπέλες να προσεγγίσουν την κλασική μουσική και τον κλασικό χορό.

Οι συναυλίες και οι παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν και στο χώρο της κλασικής παιδείας έδειξαν ότι υπήρξε αξιόλογη προσφορά.

Από τη στιγμή βέβαια που ιδρύθηκε στα Γιαννιτσά το Αλεξάνδρειο Ωδείο οι μαθητευόμενες κοπέλες του Ομίλου συνέχισαν τις σπουδές τους εκεί.
Φεστιβάλ
Συμμετοχή του συλλόγου σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.
Ιστορικά Στοιχεία
Η ιστορία της Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής.
www.eogpella.gr

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Ομίλου στην περιφορά Επιταφίου Ι.Μητρόπολης 3-5-2024

Μέρα απόλυτου πένθους η σημερινή για όλη την Χριστιανοσύνη.«...

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!Παρέλαση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ...

 

Φεστιβάλ

6ο Παγκόσμιο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στα Γκραν Κανάρια !

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυ...

 
Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα".
Designed/Powered By:e-volution software