Ανακοινώσεις: Ελληνική Έκδοση  English Version
Βρίσκεστε Εκδηλώσεις
1ο Καλοκαιρινό Φεγγάρι 2015 1ο Καλοκαιρινό Φεγγάρι 2015

3-6-2015

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών έλαβε χώρα το Πρώτο Καλοκαιρινό Φεγγάρι του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα», με θέμα ‘Χορεύοντας και τραγουδώντας την Ελλάδα μας ᾿.

Η παράσταση ήταν ένα πρώτο δείγμα δουλειάς του κ. Χρήστου Κατσαφυλούδη που ανέλαβε υπεύθυνος των χορευτικών ομάδων του ομίλου από τον Οκτώβριο του 2014. Ήταν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τη Θράκη και την Μακεδονία, στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τα νησιά. Έμφαση δόθηκε στην περιοχή της Μακεδονίας όπου εκτός από χορούς που βρίσκουμε σε όλο τον μακεδονικό χώρο παρουσιάστηκαν χοροί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής κλείνοντας με χορούς από Πέλλα, την Έδεσσα και την Αλμωπία. Αφορμή της επιλογής αυτής ήταν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Γ ¨Η Πέλλα¨ κ. Γ. Δόντσιος ότι «Δόθηκε έμφαση φέτος στην εκμάθηση αυτών των χορών  καθώς παρά το ότι στην επικαιρότητα πρωταγωνιστούν θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και άλλα εθνικά θέματα που χρήζουν επίσης της προσοχής μας. Οι γείτονες μας από την ΠΓΔΜ εξακολουθούν να κάνουν προπαγάνδα χρησιμοποιώντας την παράδοση, και πιο συγκεκριμένα τους χορούς και τα τραγούδια. Για το λόγο αυτό επιτακτική ανάγκη είναι τα διδάσκουμε σωστά στα παιδιά μας και να τα γνωστοποιούμε και στο ευρύ κοινό». Ο όμιλος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα τα οποία και προσπαθεί να αναδείξει μέσα και από τη συμμετοχή του, ως ένα εκ των ιδρυτικών μελών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Τα τμήματα που συμμετείχαν ήταν τα παιδικά τμήματα υπό την κ. Αναστασία Κεχαγιά και το εφηβικό, το τμήμα ενηλίκων και το τμήμα παραστάσεων  υπό τον κ. Χρήστο Κατσαφυλούδη. Η παράσταση άρχισε με την προετοιμασία  και το γλέντι του γάμου ως καλωσόρισμα στο κοινό που τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου του Ομίλου και του προέδρου της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Κ. Μπαλτζίδη και ακολούθησαν οι χοροί .

Στο τέλος της παράστασης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος έδωσε αναμνηστικά και συνεχάρη τον κ. Χ. Κατσαφυλούδη και τον Ε.Ο.Γ “Η ΠΕΛΛΑ” για το υψηλό επίπεδο πολιτισμού που προσφέρει στα κοινά της πόλης. Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Δ. Γιουματζίδης έδωσε αναμνηστικά και συνεχάρη την κ. Α. Κεχαγιά και σε όλο το δυναμικό του ομίλου για την παρουσίαση μιας άρτιας και πετυχημένης παράστασης, προσθέτοντας ότι είναι τιμή το ότι ο Ε.ΟΓ ¨Η Πέλλα¨ ανήκει στο δυναμικό της Ομοσπονδίας και είναι από τα ιδρυτικά της μέλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερθέντων,
Ο Αρχιερατικός επίτροπος Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών Πατέρας Ι. Σπυρίδης
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας κ. Ν. Μπαντουβάκης
Ο Δκτής Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Π. Περδικάτσης
Πρόεδροι συλλόγων και τέως πρόεδροι του Ε.Ο.Γ. ¨Η ΠΕΛΛΑ¨
Το Δ.Σ του ομίλου ευχαριστεί τα μέλη της ορχήστρας του Παύλου Ματρακούλια    Κλαρίνο : Ματρακούλια Παύλο ,  Τρομπέτα : Σιταρά Θεόδωρο ,                                  
Κρουστά :  Παπαδόπουλο Αντώνη , Ακορντεόν :  Δρικούδη Γιώργο
Λαούτο : Σαμαρά Σταμάτη , Βιολί :  Μπακλατζή  Μάκη
και την κ. Μαρίνα Ζωγράφου που με την μελωδική φωνή της έδωσε άλλη χροιά στην παράσταση.

Ευχαριστεί τους χορηγούς
Οπτικά Τσεπέλης ,   Καυσόξυλα Σάλλης ,   Destijl bar ,   ΚΑΦΕΝΕΟΝ το κεντρικόν ,
Φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης Μέθοδος ,   Οπτικά Ράλλης ,   out door Τσενεκίδου
Γεωργία-Στάθης και  ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ cafe restaurant,
που σε καιρούς χαλεπούς στηρίζουν κάθε προσπάθεια του ομίλου.

Ευχαριστεί θερμά τους φίλους συλλόγους, Λύκειο Ελληνίδων Θες/νίκης, Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυμού, Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Μελισσοχωρίου, Εταιρία Αστικού Πολιτισμού “Φίλιππος” Γαλατάδων, Αν. Ρωμυλία Καριωτών Γιαννιτσών, Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και το Εργαστήριο Παραδοσιακών φορεσιών κ. Ο. Σβώλου, για το δανεισμό φορεσιών από τις ιματιοθήκες τους, χωρίς τη βοήθειά τους κάποιοι χοροί δε θα μπορούσαν να παρουσιαστούν.

Ευχαριστούμε τις  τοπικές  εφημερίδες  για την προβολή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου,  όπως επίσης και τις ηλεκτρονικές πύλες για την συνεχή ενημέρωση των μελών και φίλων μας μέσω των ιστοσελίδων τους.

Τέλος ευχαριστεί και συγχαίρει  από καρδιάς τους  χοροδιδασκάλους μας κ. Κατσαφυλούδη Χρήστο και κ. Κεχαγιά Αναστασία , για την άψογη εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων τους, τους χορευτές όλων των ηλικιών και τους γονείς για την άνευ προηγουμένου συμμετοχή τους και για το ότι, χωρίς να φείδονται χρόνο και κόπο, κατέστησαν εφικτή την πραγματοποίηση και την επιτυχία της και μάλιστα εν μέσω εξετάσεων. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας  για τον Σεπτέμβριο με νέες παραστάσεις.

                               Φωτογραφίες : Studio Κώστας Παπαδόπουλος


                                                           Με εκτίμηση,
                                                                Το Δ.Σ.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης
Φεστιβάλ
Συμμετοχή του συλλόγου σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.
Ιστορικά Στοιχεία
Η ιστορία της Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής.
www.eogpella.gr

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Ομίλου στην περιφορά Επιταφίου Ι.Μητρόπολης 22-4-22

Μέρα απόλυτου πένθους η σημερινή για όλη την Χριστιανοσύνη...

Ετήσιος χορός 22-2-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ...

 

Φεστιβάλ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο Όμιλός μας συμμετείχε την 9 Απριλίου 2017 με το εφηβικό τμ...

 
Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα".
Designed/Powered By:e-volution software