Ανακοινώσεις: Ελληνική Έκδοση  English Version
Βρίσκεστε Εκδηλώσεις
4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

16-6-2019

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ" (ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) συμμετείχε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που έγινε στους Ψαράδες Πρεσπών.

Ο Eκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ" συγχαίρει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για την οργάνωση της καταπληκτικής αυτής εκδήλωσης, τους χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου μας καθώς και όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ).ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 και ώρα 4μμ η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» είχε προγραμματίσει την «4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων», στο χωριό Ψαράδες του Δήμου Πρεσπών.

Ακριβώς την ώρα έναρξης, έντονη καταιγίδα μίας ώρας, ακύρωσε κάθε προετοιμασία και σχεδιασμό στο χωμάτινο περιβάλλον της εκδήλωσης. Αμέσως μετά το τέλος της βροχής,  σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες συλλόγους, μετατρέψαμε την μουσικοχορευτική εκδήλωση σε μουσικοχορευτική πορεία στον πέτρινο πεζόδρομο του χωριού.

Συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του χωριού και  μαζί με την ορχήστρα και τα λάβαρα των συλλόγων, χορεύοντας κατευθυνθήκαμε στην άλλη άκρη του, προς το σημείο όπου υπογράφτηκε η προδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών». Εκεί, αφού  ψάλαμε τον  εθνικό ύμνο και το Μακεδονία ξακουστή, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Δ. Γιουματζίδης απευθύνθηκε προς τους παριστάμενους επισημαίνοντας  τον προδοτικό χαρακτήρα της «Συμφωνίας», την αποφασιστικότητα  για την  ακύρωσης της συμφωνίας και την ανάγκη Δημοψηφίσματος για αυτόν τον σκοπό.

Η κ. Ν. Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, τόνισε επιπλέον και την αμέριστη συμπαράσταση των ομογενών Μακεδόνων όλου του κόσμου , σε αυτόν τον αγώνα.

Στην μέση περίπου της διαδρομής, στην κεντρική πλατεία του χωριού ψαράδες , αυθόρμητα, οι χορευτές με τις παραδοσιακές μακεδονικές φορεσιές από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Μακεδονίας χόρεψαν  Μακεδονικούς χορούς, σε μεγάλους ομόκεντρους κύκλους, με τους κατοίκους των ψαράδων να χειροκροτούν από τα μπαλκόνια τους. Με την επιστροφή στην αρχή της αυτοσχέδιας και αυθόρμητης πορείας έληξε η «4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων» δίνοντας ραντεβού για του χρόνου  σε κάποιο άλλο μέρος της Μακεδονίας.
 
Συγχαίρουμε τις διοικήσεις και τα μέλη των συλλόγων που ήλθαν στις ακριτικές Πρέσπες,  από κάθε άκρη της Μακεδονικής γης, για να παραβρεθούν στην «4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων» αλλά και για το ότι παρέμειναν και συμμετείχαν σε αυτή την αυθόρμητη πορεία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
      
Ευχαριστήσουμε θερμά  τον Δήμο Πρεσπών, την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, την Τροχαία Φλώρινας, το Αστυνομικό τμήμα Πρεσπών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρεσπιωτών» και όλους τους εθελοντές, που συνέβαλαν στην προετοιμασία και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Καταγγέλλουμε την απουσία σήματος σε δύο Ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σχεδόν όλη την ημέρα της εκδήλωσης, που μας δυσκόλεψε παρά πολύ στην οργάνωση  και προβληματιζόμαστε αφάνταστα από την  παρουσία καθαρού σήματος σκοπιανής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη θέση τους.


                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                              Ο Πρόεδρος
          
                                                                                                           
                                                      Γιουματζίδης Δημήτριος
 
Φωτογραφίες Εκδήλωσης
Βίντεο Εκδήλωσης
Φεστιβάλ
Συμμετοχή του συλλόγου σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.
Ιστορικά Στοιχεία
Η ιστορία της Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής.
www.eogpella.gr

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Ομίλου στην περιφορά Επιταφίου Ι.Μητρόπολης 3-5-2024

Μέρα απόλυτου πένθους η σημερινή για όλη την Χριστιανοσύνη.«...

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!Παρέλαση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ...

 

Φεστιβάλ

6ο Παγκόσμιο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στα Γκραν Κανάρια !

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυ...

 
Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα".
Designed/Powered By:e-volution software