Ανακοινώσεις: Ελληνική Έκδοση  English Version
Get the Flash Player to see this rotator.
Βρίσκεστε Εκδηλώσεις
2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

13-5-2017

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ" (ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) συμμετείχε το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που έγινε στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσ/νίκη.

Με την εκδήλωση αυτή αναδείξαμε την ενότητα και την ζωντάνια των Μακεδόνων αλλά και την προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και να προστατέψουμε την γνήσια λαϊκή παράδοση των Μακεδόνων Ελλήνων από καλά οργανωμένες προσπάθειες αλλοίωσής της.
 Η φετινή διοργάνωση υποστηρίχθηκε σημαντικά από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση είχε την συμπαράσταση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Εκτός από τις τοπικές κοινωνίες εντός Ελλάδος μέσω των Παμμακεδονικών Ενώσεων οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο είχαν ενημερωθεί και περίμεναν να δουν το γεγονός.
200 σύλλογοι και περισσότεροι από 5,000 χορευτές με τις παραδοσιακές Μακεδονικές φορεσιές του τόπου τους συμμετείχαν και δημιούργησαν με μεγάλο ενθουσιασμό ένα καταπληκτικό θέαμα και μια πανδαισία Μακεδονικών ήχων και χρωμάτων.

Η μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας ξεκίνησε! Περισσότερες από 10000 καρδιές Μακεδόνων συντονίστηκαν με τις μουσικές και τα Μακεδονικά ηχοχρώματα! Οι εκπληκτικές εικόνες των μακεδονικών φορεσιών (από όλα τα διαμερίσματα της Μακεδονίας) που βρέθηκαν εκεί  πλημμύρισαν  ολόκληρο τον πλανήτη. ΟΛΟΙ οι Μακεδόνες  δώσανε τα χέρια σε έναν κοινό κύκλο και  βροντοφώναξαν: ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ … ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ!

Ο εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ" συγχαίρει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για την οργάνωση της καταπληκτικής αυτής εκδήλωσης, τους χορευτές και χορεύτριες του συλλόγου μας καθώς και όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν στην 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που είχε απήχηση σε όλο τον κόσμο.

                                                     Με τιμή Το ΔΣ
Φωτογραφίες Εκδήλωσης
Φεστιβάλ
Συμμετοχή του συλλόγου σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.
Ιστορικά Στοιχεία
Η ιστορία της Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής.
www.eogpella.gr

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Εορταστικές εκδηλώσεις Αγ. Κων/νου & Ελένης Γιαννιτσών

Συμμετοχή του Ομίλου μας στα «6α Κωνσταντίνεια 2017» το Σάββ...

Χορευτικά καρποφορήματα. Παράσταση μουσικοχορευτική.

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ...

 

Φεστιβάλ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο Όμιλός μας συμμετείχε την 9 Απριλίου 2017 με το εφηβικό τμ...

 
Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα".
Designed/Powered By:e-volution software