Ανακοινώσεις: Ελληνική Έκδοση  English Version
Βρίσκεστε Ανακοινώσεις
  • Σελίδες:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Νέος χοροδιδάσκαλος στον Όμιλο ο Δημήτρης Μήτσκας Νέος χοροδιδάσκαλος στον Όμιλο ο Δημήτρης Μήτσκας

17-9-2017

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η ΠΕΛΛΑ" ανακοινώνει τη συνεργασία με τον νέο χοροδιδάσκαλο Μήτσκα Δημήτριο στον οποίο και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει καθώς επίσης κουράγιο, δύναμη και καλή-δημιουργική χορευτική χρονιά!!!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μήτσκας Δημήτρης γεννήθηκε το 1983 στα Καλύβια Ν.Πέλλας. Κατάγεται από αγροτική περιοχή με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Αυτό ήταν το βασικότερο στοιχείο που τον επηρέασε ώστε να ασχοληθεί με τους παραδοσιακούς χορούς. Η πρώτη του επαφή με τον χορό ήταν στην ηλικία των πέντε ετών με την παρότρυνση των γονιών του που ήταν επίσης και οι δύο αξιόλογοι χορευτές.

Το 2002 τελείωσε ταυτόχρονα δυο σχολές χορού , την Ανώτατη Κρατική Σχολή και μια ιδιωτική μαθαίνοντας έτσι την χορευτική κουλτούρα της χώρας του αλλά και άλλων χωρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της χορευτικής του πορείας έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ χορού στην Ελλάδας και του εξωτερικού (Αμερική, Γερμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Αυστρία, Κύπρο). Έχει κάνει εισηγήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς του νομού και γενικότερα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Από την ηλικία των πέντε ετών έως και σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τον παραδοσιακό χορό. Στα δεκατέσσερα όντας χορευτής στον τοπικό σύλλογο του χωριού, ο τότε χοροδιδάσκαλός του τον άφησε στην θέση του γιατί ο ίδιος για προσωπικά θέματα δε μπορούσε να συνεχίσει. Η χοροδιδασκαλία πλέον είναι το βιοποριστικό του επάγγελμα. Τα τελευταία εφτά χρόνια ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον συνεργάτη του χοροδιδάσκαλο Σινάπη Στέλιο με την έρευνα των παραδοσιακών χορών του νομού Πέλλας.
Φεστιβάλ
Συμμετοχή του συλλόγου σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.
Ιστορικά Στοιχεία
Η ιστορία της Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής.
www.eogpella.gr

Πρόσφατες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Ομίλου στην περιφορά Επιταφίου Ι.Μητρόπολης 3-5-2024

Μέρα απόλυτου πένθους η σημερινή για όλη την Χριστιανοσύνη.«...

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2024

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!Παρέλαση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών ...

 

Φεστιβάλ

6ο Παγκόσμιο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στα Γκραν Κανάρια !

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυ...

 
Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών "Η Πέλλα".
Designed/Powered By:e-volution software